Pogoji poslovanja

Podatki o ponudniku

Aliam Vitam, Jurij Kepic, Velesovska 12.a; 4208 Šenčur, ODD

Vrste uporabnikov

Za kupce ne ustvarjamo osebnega računa. Nakup opravite brez registracije.

Cene izdelkov

Cene izdelkov so izražene v evrih in ne vsebujejo DDV (nismo zavezanec). Vse cene in morebitni popusti veljajo v trenutku oddaje naročila. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Stroški pošiljanja niso všteti v ceno izdelka in se obračunajo na blagajni ob zaključku naročila.

Plačilo

V naši spletni trgovini lahko plačilo opravite ob prevzemu, po predračunu, G Pay, Paypal-u ali s plačilnimi karticami Visa, Mastercard in Maestro. Način plačila si lahko izberete v procesu nakupa.

Dobava, dostava in prevzem

Naše izdelke lahko prevzamete z osebnim prevzemom ali z dostavo Pošte Slovenija na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Način dostave si lahko izberete v procesu nakupa. Če želite dostavo izven Slovenije, nas kontaktirajte preko elektronske pošte.
Dobava za naše izdelke je 3 do 5 delovnih dni. Za personalizirane izdelke je dobava po predhodnem dogovoru.
Strošek dostave se izračuna v košarici. Nad vrednostjo 150€ strošek dostave krijemo mi.

Postopek nakupa, plačilo dobava

Izbran izdelek dodajte v košarico s klikom na gumb »Dodaj v košarico«. S klikom na košarico lahko pregledate vsebino vaše košarice »Poglej v košarico« ali odidete na blagajno »Na blagajno«.
Na blagajni izpolnite podatke o naročniku in dostavi. Podatki označeni z zvezdico so obvezni.
V blagajni izberete način dobave, bodisi osebni prevzem ali dostava s Pošto Slovenije, ter način plačila. 
Na koncu morate potrditi, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja.
Naročilo oddate s klikom na gumb “Potrdi naročilo”.
Po oddanem naročilu prejmete elektronsko pošto s potrditvijo naročila.

Izdaja računa

Po dostavi naročenih izdelkov kupec prejme račun na elektronsko pošto. Na računu so prikazane cene naročenih izdelkov in vsi stroški v zvezi z nakupom. Na željo kupca lahko ob dostavi priložimo tiskani račun.

Varstvo osebnih podatkov

Vaši osebni podatki so zavarovani s SSL certifikatom, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.
Osebnih podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali nepooblaščenim tretjim osebam.

Omejitev odgovornosti

Aliam Vitam se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Aliam Vitam ne odgovarja za morebitne občasne težave pri delovanju spletne strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij.

Za zaplete in težave, ki bi nastale ob morebitni nepravilni uporabi izdelkov, ne odgovarjamo.

Vračilo izdelkov

V primeru, da je ob dostavi paket vidno poškodovan, ga lahko zavrnete. Kurirju navedite navedete razlog za zavrnitev. 

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@aliam-vitam.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga.

Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Podjetje vrne prejeto plačilo z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik razen v primeru, če je plačnik poravnal znesek z gotovino kurirju dostavne službe. Vsa plačila, ki jih prodajalec prejme od dostavne službe so izvršena preko transakcijskega računa, zato se prodajalec zavezuje, da bo opravil vračilo kupnine preko transakcijskega računa v čim krajšem možnem času in ne kasneje od 14 dni od opravljenega vračila.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Naši izdelki so unikatni, ročno izdelani, zato je vsak izdelek nekoliko drugačen od drugega. Ročno delo prinaša določeno mero raznolikosti in individualnosti končnega izdelka. Les kot naravni material že sam po sebi prinaša nehomogenost barve, strukture, oblike. Takšna odstopanja niso razlog za preklic naročila.

Za brezhibne izdelke, ki so končno obdelani po naročilu kupca (personalizirani izdelki), vračilo v roku 14 dni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ni mogoče.

Intelektualna lastnina

Spletno mesto aliam-vitam.si je last Jurij Kepica in z njim tudi vse vsebine, logotipi, fotografije in ostala avdiovizuelna ter tekstovna dela. Vsi omenjeni elementi so tako predmet intelektualne lastnine, s čimer ima Jurij Kepic edini pravico razpolaganja s pravicami do vseh vsebin na portalu. Uporabnik spletnega mesta ima pravico dostopanja do spletnega mesta, registrirani uporabnik pa ima poleg pravice dostopanja do spletnega mesta tudi pravico uporabe aktivnosti, ki jih lahko uporablja kot registrirani uporabnik. Z dostopom do spletnega mesta se uporabniku dovoli, da lahko omejeno, neizključno in le za zasebne namene uporablja vsebino spletnega mesta pod pogoji iz teh splošnih pogojev uporabe. Vsako drugo reproduciranje ali druga uporaba kateregakoli elementa na portalu ali za katerikoli drug namen, vključno z komercialno uporabo, ali za tretje osebe je prepovedano brez vnaprejšnjega pisnega soglasja Jurija Kepica.

0